Home
Hoortoestellen
Hulpmiddelen
Laatste nieuwtje
Contact
Hulpmiddelen
.

Hulpmiddelen kunnen het hoortoestel meer efficiŽnt maken in moeilijke situaties. Hoortoestellen hebben hun beperkingen: bijvoorbeeld spraakverstaan in omgevingslawaai, op grotere afstand en bij telefoneren. Ook op momenten dat de slechthorende geen hoortoestellen draagt, kan een hulpmiddel een grote hulp zijn.

De meest voorkomende types hulpmiddelen worden hieronder kort besproken. Voor meer informatie kan u terecht in het hoorcentrum.

 1. Wekkers:
   

  wekker met trilkussen reiswekker met trilkussen 

 2. Er zijn heel wat manieren om te telefoneren met een hoortoestel. Welke manier voor u de beste is, zal ondermeer afhangen van het type hoortoestel en het type telefoon (vast, draagbaar, en GSM,...) en kan best in onderling overleg met uw audioloog bepaald worden.

Een aantal voorbeelden zijn;

telefoon met grote toetsen en extra versterking draagbare telefoon met extra verstreking 
 1. Wek-en waarschuwingssystemen

  Dit zijn hulpmiddelen voor personen die al dan niet een hoortoestel dragen. Ze helpen u bij ondermeer het horen van de deurbel (in huis en in de tuin), de babyfoon, telefoon, brandalarm, enz...

 2. Ringleiding/infrarood/FM systemen
 • Ringleiding: laat u toe om rechtstreeks (via magnetische inductie) communicatie met bepaalde apparatuur te maken (o.a. tv, geluidsinstallatie in kerk/ bioscoop) zonder interferentie van ondermeer omgevingslawaai en afstand
 • Infrarood: zorgt voor een draadloze en rechtstreekse communicatie met bv tv, radio, enz...


  infrarood ontvanger 

   

 • FM : laat u toe om het hoortoestel rechtstreeks te verbinden met een andere spreker (vb. leerkracht, partner tijdens het kaarten, vergadering, enz...) of een ander toestel (tv, pc, conferentiemicrofoon...) zonder dat achtergrondslawaai of afstand het spraakverstaan bemoeilijken.

  hoortoestel met FM- ontvanger draagbare FM- zender


 


copyright by TotalFreedom.be